Revenită în prima ligă după 21 de ani, Chindia a încheiat anul pe locul 12 în Liga 1, cu 21 de puncte strânse în 22 de etape. Pentru că nu își poate disputa meciurile de pe teren propriu la Târgoviște, echipa lui Viorel Moldovan joacă acasă la Ploiești, pe ”Ilie Oană”, chiria pentru un singur meci cifrându-se la 14.000 lei, iar cheltuielile de organizare mergând, în total, la peste 60.000 lei pentru o apariție pe ”Ilie Oană”.
În atare condiții și cu un buget de aproximativ 2,4 milioane de euro – jumătate proveniți din drepturile TV – fără un teren de antrenament în Târgoviște, cu foarte puțini angajați la club și cu un lot restrâns numeric, bilanțul pe 2019 poate fi catalogat pozitiv, istoria urmând o să consemneze o promovare superbă din Liga a 2-a și o linie de clasament decentă în prima parte a acestui sezon.
Președintele clubului, Marcel Ghergu, în funcție din vara lui 2014, și directorul sportiv Ciprian Iugulescu au susținut o conferință de presă-maraton chiar în mijlocul sărbătorilor de iarnă, răspunzând la întrebările jurnaliștilor preț de o oră și jumătate.
Florea & co. se vor reuni pe 6 ianuarie, la baza de la Aninoasa, situată la cinci kilometri de Târgoviște. Pe 8 ianuarie este programată vizita medicală, iar pe 12 plecarea în cantonamentul centralizat din Antalya. Echipa se va întoarce în țară pe 24 ianuarie, cu nouă zile înainte de primul meci oficial din 2020, cu FC Botoșani (2 februarie, ora 17:00).
Doi jucători au părăsit deja clubul, Mihai Voduț, suspendat de FRF pentru că a jucat la pariuri la fosta sa echipă, și Robert Neciu, motive de indisciplină.
…despre promisiunile primite de jucători: Sunt unii care încearcă niște jocuri periculoase, vor să destabilizeze vestiarul. Le promit jucătorilor că dacă ajung ei la club le vor mări salariile, le vor face tot felul de contracte. Fotbaliștii nu au dat curs acestor discuții, cu mulți lucrăm de câțiva ani și îi cunoaștem. Această echipă nu este a vreunui partid politic. Chindia este a orașului Târgoviște, a județului Dâmbovița și trebuie susținută. S-a muncit foarte mult aici, suntem unde suntem și meritul este al administrației locale.
…despre înfrângerea cu Clinceni, 2-5 la Ploiești: La fotbal e posibil orice. Ne-a bătut Clinceniul, dar noi am bătut Astra, care ulterior a ajuns pe primul loc. Hai să vă spun ce a fost cu Academica: am avut câteva meciuri grele, cu evoluții bune, au zis băieții că meciul e ca și câștigat, că i-am bătut pe unde am prins, și ați văzut ce s-a întâmplat. Asta înseamnă mentalitate oscilantă. Am dat și gol repede, am zis că totul s-a rezolvat. A pus-o Merloi în vinclu, de atunci n-am mai auzit de el. La cum s-a jucat, și dacă trăgeau de la vestiare ne dădeau gol. Au avut cinci șuturi pe poartă, cinci goluri.
…despre lot și mutările din iarnă: Valoare există, avem lot mai bun decât alte echipe care sunt pe lângă noi. Eu am încredere în acești jucători. Ne putem îndeplini obiectivul, menținerea în Liga I. Orice antrenor, nu numai Viorel Moldovan, are nevoie de jucători. Când joacă echipa prost, cere întăriri. Uitați-vă la Craiova: când a venit Pițurcă, a zis că are lot bun. Acum nu mai e bun. Revenind la noi, e nevoie de transferuri, dar să vedem ce putem aduce ca să ne ajute. Nu facem transferuri doar de dragul de a transfera. Discuții au fost și vor mai fi. Aduceți-vă aminte ce se spunea sau scria în anii trecuți: ce cantonament e ăla la Mogoșoaia, ce lot e ăla cu atâția localnici?
…despre obiectivul din acest sezon: Viorel Moldovan e genul de om care își propune foarte mult. Și ca jucător a fost așa, iar acum ca antrenor gândește la fel. Am avut momente bune, dacă legam dupăm acele trei victorii niște rezultate bune, cinci-șase puncte, credeți-mă că eram în zona de bătaie la play-off. Obiectivul realist este de a ne menține în prima ligă. Nu cred că am fi făcut față la nivelul play-off-ului.
…despre situația financiară a clubului: Toți angajații, jucători, antrenori, staff etc au fost respectați, și-au primit banii la timp. De când sunt eu președinte, deci de aproape șase ani niciun fost angajat al Chindiei nu a ajuns la Federație cu memorii. Au acuzat unii că mi-am luat mașini și case din prima de promovare. Nu am avut niciodată bonusul despre care s-a scris. Pentru cei care fac tot felul de speculații: nivelul meu salarial este cel al lui Porumbacu din Liga a III-a. Au ieșit în față persoane care nu au făcut nimic pentru sport. Care spun în loc de Complexul de Natație Complexul Nautic. Nu avem restanțe financiare față de nimeni. E doar o întârziere de câteva zile la salariul pe luna noiembrie, care trebuia virat pe 15 decembrie. Va fi plătit până la sfârșitul anului.
…despre sponsori: discuția din vară a fost pe niște praguri, 100.000 de euro pe fața tricoului și 2 x 50.000 de euro pentru spate. Am coborât un pic nivelul, chiar și așa am început campionatul fără nimic pe tricouri. Am bătut palma cu Beda, a apărut pe spate, iar pe față cei doi asociați, Primăria și Consiliul Județean. Să lămurim și cu Regata: din respect pentru cei de acolo, că am colaborat câțiva ani, nu voi spune ce au oferit pentru poziția de pe piept (n.r Prosport a aflat că suma vehiculată de “Regele faianței” ar fi fost derizorie)
… despre relația cu presa: Vreau să văd că există respect între presă și clubul nostru. Au fost jocuri în etape intermediare înaintea cărora nu am organizat conferințe de presă, din lipsă de timp. Când am făcut conferințe, nu ați venit. Au fost situații când au fost unul sau doi jurnaliști. Dacă îmi spuneți că motivul e că avem un ofițer de presă care nu este îndrăgit de unul sau de altul, vă spun eu: nu ofițerul de presă acreditează, ci clubul. Dacă cineva dorește să se acrediteze, face pașii necesari și primește acreditare la meci. Nu e conferința de presă a lui Ionuț Marin, Ghergu sau Iugulescu, ci a Chindiei. Trebuie doar să respectăm regulamentul, cu toții. Vă amintesc că sunt trusturi de presă centrale care au trimis oameni la Târgoviște. Am răspuns pozitiv la orice solicitare, au filmat la Aninoasa, la Turnul Chindiei, unde au dorit.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER